logo-bij-talitha‘Thuiswerken’ in een hotelkamer. Ideaal voor iedere ondernemer.

Thuiswerken is heerlijk en voelt als vrijheid, tenminste dat vind ik. Ik heb de luxe van een eigen kantoor aan huis, maar ik vind de afwisseling tussen keukentafel, op de bank onder een dekentje of buiten aan de tuintafel ook een luxe. Ik werk waar ik wil werken en vooral die keuze voelt als vrijheid.

Maar dat betekent niet dat die 4 muren ook nooit op mij afkomen en dat ik geen behoefte heb aan een nieuwe ruimte om me heen, die zorgt dat ik weer word geïnspireerd. Ik merk dat ik, in een andere omgeving, meer focus heb en daardoor meer productieve uren maak.

En daar was het concept van voordethuiswerkers. Zeker nu, in de tijd van Corona, vind ik het heerlijk om er even uit te zijn en ik ben zeker niet de enige. Met dit concept hebben ze hier heel goed op ingespeeld en door een samenwerking aan te gaan met diverse hotels, zorgen zij dat er een win-win situatie ontstaat.

Wat houdt het concept in?

Tijdens de eerste lockdown kregen Seffie en Olivier, de oprichters van voordethuiswerkers het fantastische idee om hotelsuites te gebruiken als werkplek. Zo konden ondernemers of werknemers, die niet meer naar kantoor konden, toch de rust en focus krijgen die er nodig was om het werk goed uit te voeren en steunden ze daardoor meteen de lokale ondernemer. Binnen een paar dagen stond de website live en konden de eerste gasten boeken. Ondertussen zijn er ruim 350 hotels aangesloten en hebben al duizenden ondernemers en werknemers gebruik gemaakt van deze fantastische mogelijkheid.

Westcord Hotel Delft

Ook ik wilde dit concept wel eens uitproberen. Ik was het thuiswerken even zat en snakte naar een andere omgeving, een plek waar ik de basis van mijn website teksten kon schrijven. Ik wilde ze namelijk eerst zelf schrijven en door Jody, copywriter van grandcreator, laten finetunen. Hier had ik focus, rust en een andere omgeving voor nodig. Daarnaast wilde ik ook graag nog wat toffe personal branding foto’s laten maken voor mijn socials en website, en aangezien alles verder gesloten is, was dit een ideaal moment om dit ook meteen op te pakken. 

Ik mocht van Westcord Hotel Delft een dagje langskomen om gebruik te maken van één van hun werksuites. Ik stapte om 09.00 uur het hotel binnen en werd vriendelijk begroet door de receptioniste, die mij het pasje van de kamer overhandigde en vertelde dat rond 12.00 uur de lunch gebracht zou worden.

Toen ik de deur van mijn kamer opende was ik blij verrast. Het hotel is volledig ingericht en gestyled door de designers van de naastgelegen Ikea, met een touch van Delfts blauw. De kamer zelf was ruim en licht genoeg en gaf een gezellig gevoel. Naast het standaard bureau had het bed plaats gemaakt voor een extra ruim bureau met twee stoelen. Je mag namelijk geen gebruik maken van het bed en de douche.

Het bed is zeker niet overal weggehaald, maar door deze keuze te maken, had ik nu de ruimte om goed te kunnen werken. Er stond een flip-over, een nespressomachine met koffie, thee, water, een koelkast en een bluetoothbox, waar je de fijne spotifylist van voordethuiswerkers op kunt beluisteren. Genoeg om een fijne dag te kunnen werken.

Ik kon in alle rust aan de slag, had een toilet in mijn kamer en kon onbeperkt gebruik maken van de koffie- en theefaciliteiten. De Wifi was goed, dus ook voor videocalls is deze kamer geschikt. Rond 12.00 uur kwam mijn zus langs. Zij is fotograaf van voordecamera en zorgde voor professionele foto’s voor mijn website en socials. Voordat we daarmee startte werd onze lunch bezorgd, want samen lunchen was dan toch een stuk gezelliger. De lunch was echt heel erg goed en mega uitgebreid. Dikke aanrader om jezelf dus te verwennen met een fijne lunch, zeker nu de terrassen weer open zijn.

Wat kost zo’n dagje thuiswerken in een hotel?

Voor de prijs hoef je het niet te laten, de prijs verschilt per hotel, maar bij Westcord Hotel Delft ben je € 49,00 kwijt voor een dag werken, inclusief de koffie- en theefaciliteiten. Op dit moment heeft Voordethuiswerkers ook een concept voor bedrijven om hun werknemers korting te kunnen bieden, zodat ze toch coronaproof buiten de deur kunnen werken. Als jij namelijk een stuk productiever te werk kunt gaan ten opzichte van de uren thuis, investeert je werkgever daar misschien graag in. Mocht jouw werkgever hier nog niet aan meedoen, loont het de moeite om dit even bij hem of haar te tippen. Kijk dan even hier.

Ik ben erg enthousiast over het concept en zal dit dan ook met regelmaat zelf boeken als ondernemer. Wil je weten wat ik van een ander hotel vind? Kijk dan eens bij mijn andere blogs.

Nieuwsgierig geworden? Plan jouw digitale kennismaking